جهت دریافت فایل صوتی خطبه ها اینجا کلیک کنید
خطبه اول
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله الذی عَلِیَّ بولدن بتول مانع کل غنیمت وأفضل وکاشف کل عظیمت وعَزْل أحمد علی عواطف بکَرَمی وسوابق نِعَمِه وأَمَن بِهِ وصل سَدی غریب نادیا وتوکلتُ علیه کافیَ الناس، وأشهد أن محمدًا صلی الله علیه وآله عبده ورسوله، ارسله÷و حول إنفاذ أمره وإنحاء عذره وتقدیم نذوره. ای بندگان خدا، خودم و همه شما سروران عزیز، برادران و خواهران نمازگزار را به رعایت تقوای الهی و رعایت حریم و حدود، همان انجام واجبات و ترک محرمات الهی توصیه مینمایم.
انشاءالله خداوند همه ما را موفق به انجام این وظیفه خطیر و البته مهم کند که سعادت همه انسانها در گرو آن است. ماه دی، یک ماه ویژهای در طول تاریخ انقلاب اسلامی و بعد از آن است. رهبری معظم انقلاب از آن به عنوان “ماه بصیرت” یاد کردند و واقعا انتخاب اسم زیبایی بوده است. تاریخ نشان داده که مردم ایران چه در زمان انقلاب و چه بعد از انقلاب همواره از خود بصیرتی نشان دادهاند و مانع بروز بحرانها و مشکلات شدهاند.
قبل از انقلاب، رخدادهای مهمی در ماه دی شکل گرفت و بصیرت مردمی که در مقابل نگاههای ناپاک و چشمهایی که به این مرز و بوم، آرمانها، مکتب، اسلام و انقلاب داشتند، آن نگاهها را کور کردند. هم در زمان انقلاب با حضور در صحنه و هم بعد از آن، در لحظات بحرانی که برخی ناامید شده بودند و منتظر سقوط نظام بودند، این مردم بصیر بودند که وارد صحنه شدند و دستهای ناپاک را قطع کردند.
بنابراین، جا دارد چند نکته را درباره بصیرت به شما خوبان، برادران و خواهران، عرض کنم. کلمه “بصیرت” از “بصر” میآید و هر دو به معنای بینایی هستند. بصر به معنای بینایی ظاهری است و بصیرت به معنای بینایی دل و بینایی قلب، بینش، آگاهی، معرفت و رسیدن به حقیقت و واقعیت است. بصیرت بالاتر از علم و آگاهی است. زیرا بسیاری از افراد علم و آگاهی داشتند اما بصیرت نداشتند. بصیرت یعنی تشخیص حقیقت و حق از باطل. در زمانی که فتنههای مختلف ایجاد میشود و حق و باطل به هم شبیه میشوند، انسانهای بصیر هستند که حقیقت را از غیر حقیقت و حق را از باطل تشخیص میدهند. شناخت حق از باطل مشکل نیست، اما شناخت حق از حقنما سخت است. انسان بصیر کسی است که آب را از سراب تشخیص بدهد. شما در کربلا میبینید که همه نماز میخوانند. در صفین هم همه دنبال قرآن هستند. اینجا بسیار مهم است که بفهمیم حق کجاست.
در قرآن کریم، کلمه “بصیرت” و “بصیر” چهل و هشت بار آمده است. فلذا نیاز به جلسات مختلفی برای بررسی این موضوع داریم. بصیرت بالاتر از علم است زیرا افراد زیادی علم داشتند اما بصیرت نداشتند. بصیرت در قرآن به معنای بینش قلبی، معرفت درونی و شناخت حقیقت از حقیقتنما است. اینجا واقعا دشوار است. وقتی صحنهای ایجاد شود که در آن سیدالشهدا نماز جماعت برگزار کند و در خانه عمر سعد هم نماز جماعت باشد، شناخت حقیقت نیاز به بصیرت درونی دارد. در ادامه، دو نمونه از افراد بابصیرت و بیبصیرت را بررسی میکنیم:
مثال از بیبصیرتی: یکی از شخصیتهای تاریخی به نام محمد بن ابی وظیفه بن عتبه وجود دارد که پسر دایی معاویه بود. او از محبان امیرالمومنین علی (ع) بود، اما معاویه دستور داد که او را زندانی کنند زیرا او علی (ع) را دوست داشت. پس از مدتی، معاویه او را آزاد کرد و به او گفت: “تو پسر دایی منی، چرا به علی وفاداری؟” محمد پاسخ داد: “به لشکر امیرالمومنین نگاه کن؛ همه نمازگزار، خداپرست، متقی و اهل رعایت حلال و حرام هستند. اما در لشکر تو، همه زنازاده، منحرف، اهل حرام و فاجر هستند. کدام لشکر بر حق است؟” این بصیرت واقعی بود که محمد بن ابی وظیفه را به شهادت رساند، در حالی که رابطه فامیلی و پیشنهادهای مالی هم نتوانست او را از وفاداری به امیرالمومنین منصرف کند.
مثال از بیبصیرتی: ترم بن عدی، برادر حجر بن عدی، صحابی بزرگوار امیرالمومنین علی (ع)، سابقه عجیبی داشت. وقتی معاویه نامهای به امیرالمومنین نوشت، حضرت پاسخ او را داد و ترم را برای رساندن نامه به معاویه فرستاد. ترم وارد کاخ معاویه شد و با کفش روی فرشها راه رفت. معاویه او را مسخره کرد و گفت: “آیا علی به شما ادب یاد نداده که با کفش وارد جایی نشوید؟” ترم پاسخ داد: “امیرالمومنین به ما یاد داده که در وادیهای ظلم و گناه کفشهایمان را در نیاوریم.” ترم در کربلا به یاری سیدالشهدا (ع) آمد، اما وقتی بازگشت، سرهای شهدا بر نیزه بودند. او بصیرت کافی نداشت
و نتوانست کربلایی شود. بصیرت در دین، اعتقاد، رفتار، گفتار، معرفت، اخلاق و سیاست اهمیت دارد.قرآن همین را به کافران هم گفته است؛ مشرکان هم میگفتند: “پدران ما بُت میپرستیدند، پس تو چه فرقی با بتپرستان داری؟”
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم.
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُن لَّهُ کُفُوًا أَحَدٌ
خطبه دوم
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین. اللهم صل علی نبیک محمد (ص) و علی علی بن ابیطالب امیرالمومنین وصی رسول الله و علی فاطمه الزهرا سیده نساءالعالمین و علی سبط النبی رحم و امام الهدی الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنه و علیهم المسلمین علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الحجه قائم عجل الله تعالی فرجه و صلی الله مخرج بهم نتبرو من ائداعهم الی الله اوسیکم عبادالله و نفسی به تقوا.
شهادت آیت الله غفاری به دست رژیم پلید و سفاک شاهنشاهی، عالمی وارسته و شخصیتی بزرگوار که در زندانهای این رژیم چنان شکنجه دید که در روز ششم دی ماه با دندانهای شکسته، دستهای شکسته، سر شکسته و پهلوهای شکسته به شهادت رسید. خون این عزیزان امروزه باعث شده که این امنیت و این اقتدار را داشته باشیم. روحشان شاد و روح همه شهدای انقلاب، امام شهدا، شهدای حریم و حرم و امنیت بر سر سفره سیدالشهدا مهمان باشد، انشاءالله.
ولادت امام باقر (ع) را داریم که یک روایت عرض کنم. حضرت میفرماید: “لا تزه بکم المذاهب والله ما شیطونا الا من تا الله عزوجل.” مذاهب شما را گول نزنند، فرقهها شما را گول نزنند. به خدا قسم تنها راه نجات شیعه و متاع خدا بودن است. نماز و روزه میخواهد و خلاصه دلت پاک باشد. والله و والله، شیعه ما تنها کسانی هستند که بندگی خدا کنند.
خیلی دقت کنیم، برادران و خواهران، پدران و مادران، معلمین عزیز. دشمن در لباس دوست ظاهر میشود و فکر شما و بچههای شما را خدای ناکرده میدزدد. باید خیلی مواظب باشیم.
آغاز ماه رجب را داریم، لیله الرغائب را داریم. انشاءالله از این فیض عظمای ماه رجب، روزههای ماه رجب و بندگی کامل استفاده کنیم. شب جمعه اول ماه رجب را شب لیله الرغائب می نامند که این شب ، شبزندهداری کنیم انشاءالله در حد توان داشته باشیم. انشاءالله در فرصت مناسب در این مورد بحث خواهیم کرد.
شهادت اسوه صبر، تقوا، ایثار، اخلاص و بصیرت، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را داریم. سرداری که با بصیرتش، با اخلاصش و با عملش قلبها را تسخیر کرده است. نه تنها قلبهای مسلمانان، بلکه حتی مسیحیان و غیرمسلمانان را نیز تسخیر کرده است. این نمونه یک بصیر انقلابی و شاگرد این امام و رهبری بوده است. رضوان الهی بر آن روح بزرگ و انشاءالله روح ایشان بر سر سفره سیدالشهدا مهمان خواهد شد.
أعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم. نسأل کلهم بعونک العظیم و الأعظم
خدایا به مقربان درگاهت فرج ولیت تعجیل بفرما. روح اموات از این مجالس بهرهمند بگردان. مریضان را شفا عنایت بفرما. خدایا خدمتگزاران به دین و نظام و اسلام، نظام و تشیع و انقلاب را مؤید و منصور بدار. رهبری معظم انقلاب را طول عمر با عزت عنایت بفرما. خدایا دشمنان اسلام را خوار و ذلیل بگردان. مردم مظلوم مسلمان فلسطین، یمن و هر جای دنیا را نصرت عنایت بفرما. عاقبت امر ما را به سعادت ختم بفرما.
أعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ. وَلَمْ یَکُن لَّهُ کُفُوًا أَحَدٌ.
والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته
دیدگاهتان را بنویسید